Skifta fokus och andra väldigt små, enkla metoder

Jag gör det ofta, stämmer av om min mun är rak eller böjd 😅. På riktigt alltså. Om den är rak så böjer jag den alltid uppåt.

Det är en väldigt enkel handling som har en enorm påverkan på ditt känsloliv, att le.

Det finns många andra små enkla handlingar du kan testa under din dag för att kunna skifta ditt fokus från grått till färggrant, från dömande till välkomnande, från meningslöshet till en djup känsla av mening. 

Till exempel så kan du stämma av om du känner dig spänd. Är du det så kan du slappna av. Det är faktiskt ganska enkelt.

När jag håller på med en målning så kan vissa passager göra att jag känner mig spänd i kroppen. Så fort jag uppmärksammar det kan jag välja att le, sätta på älsklingsmusik, slappna av eller dra av några danssteg. 

Som sagt, det finns många små enkla handlingar som kan påverka hur du har det i ditt liv och det finns också många härliga kreativa aktiviteter som bara för att det är så härligt att vara kreativ sätter ett leende på dina läppar och får dig att känna mening.

Har du inte redan någon sådan härlig kreativ syssla i ditt liv, en som inte skall bedömas alltså, utan bara är härlig att göra och vara i, så råder jag dig till att skaffa en sån. 

Och har du inte redan en reflektionsstund varje dag, över det som hänt under dagen, bra och dåliga saker, härliga och svåra saker, så råder jag dig till även en sådan. För den kontakten och insikterna du får av det är värt varenda sekund du sitter där!

Le och dansa, livet är kort!

Helena

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända