NÄR DET SOM EN GÅNG KÄNDES SOM EN OREALISTISK DRÖM "PLÖTSLIGT" ÄR VERKLIGHET!


I april i fjol gjorde jag det jag inte riktigt vågade. Jag startade en ettårig konstutbildning. En dröm om att jag skulle kunna lära mig att måla realistiskt hade legat där och grott i flera år. Men en idé om att det inte var möjligt hade hållit mig tillbaka.

De första veckorna var utmanande pga den där idén om att jag inte kunde måla eller teckna realistiskt. Allt vi gjorde var att just teckna och måla realistiska motiv från allra första början och 52 veckor framåt. 

Jag hade hjärtat i halsgropen i stort sett varje dag i ateljén. Hade ju en idé som gjorde det svårare än det behövt vara egentligen. 

Vecka efter vecka lyckades jag dock klara av uppgifterna vi fick. Samtidigt som jag successivt började uppleva att min idé om att "jag inte kan måla realistiskt" blev mindre och mindre gällande. Jag kände att jag kunde...ja iallfall så gott jag kunde, och att jag blev tryggare och tryggare i processen.

När vi kom till röst-sektionen i utbildningen fick vi chansen att äntligen söka rätt på vårt unika uttryck. Det blev en väldigt yvig period för mig eftersom jag lyckades använda mer olja än jag egentligen ville. Flera gånger insåg jag för sent att jag förstört det mera genomskinliga uttryck som jag kände ville komma fram inifrån. 

Jag misströstade igen..men precis som tidigare så kom det ett genombrott efter alla "förstörda" processer. Jag blev successivt mer och mer klar över vad det var som skulle uttryckas och vilka material som kunde hjälpa mig att komma dit. Det var de sista två målningarna i min portfolio, den sista delen av utbildningen som blev det sista genombrottet. Det lät dröja på sig eftersom jag redan i juni trodde att jag var klar att gå upp för mitt certifikat men inte blev godkänd pga att det saknades två målningar. 

Hela sommaren gick jag med motstånd, hade med ateljén till landet men lät den stå ouppackad i fyra veckor.  Tre veckor efter jag kom hem tog jag mig så i kragen och gick ned i ateljen med fokuset att inte gå därifrån förrän de två målningarna var klara. Den planen gick vägen.

Två dygn senare var dem klara no 24 och 25, och jag kunde skicka in min ansökan igen.  Det tog inte många dagar innan jag fick följande mejl:

Congratulations! 

You have been approved for your Mastery Program Graduate Certificate! We are so excited for what the future holds for you in your journey as a professional artist! 

Again, congratulations on achieving your certificate for successfully completing the Mastery Program. 

Dance! Celebrate!  And paint! 

Shine Your Art!

Milan Art Institute

Snacka om lycka! Nu är jag klar, mitt certifikat ännu på väg från US till Sverige men jag firar det hela redan nu med dig, genom att ha satt ner priserna mer än rejält, så även du som vill ha en originalmålning av mig hemma skall kunna ha råd.
Ha en fin dag!!
Helena
Ps! Vill du titta på mina kvarvarande portfolio-målningar så gör du det här: Här är länken till galleriet 
Ps 2! Jag tänker att min resa genom konstutbildningen inte skiljer sig från de processer jag leder mina klienter igenom...och att oavsett vilket målet är som du inte ännu uppnått så kommer du dit med ett litet steg i taget och siktet inställt på den djupaste och sannaste intentionen.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända