DUKTIG FLICKA

Känslan av att vara helt energifattig omfamnade henne ännu djupare den här morgonen. Konstigt tänkte hon, jag mådde ju så bra igår.

Kvällen innan hade företag hon arbetade för haft en nyöppning med inbjudna kunder från hela Sverige. Lokalen dem hyrt för evenemanget var så vackert inredd och hennes egen insats hade bejublats av ägarna. 

Aldrig förr hade hon känt av en liknande kraftlöshet. Hon tänkte att hon var allvarligt sjuk och kanske behövde boka en tid på vårdcentralen. Men sen mindes hon vaD terapeuten hade varnat henne för, beträffande detta evenemang. Hon hade sagt något om urladdning kopplat till den starkaste styrkan man äger. 

Några timmar senare satt hon i telefon med sin terapeut. Så tacksam över att hon hade lyssnat på terapeutens råd att ha den där tiden i nära anslutning till evenemanget.

- Så på en skala mellan ett och tio, hur kraftlös känner du dig?

- Nio...som om att livet vill rinna ur mig, svarade hon med en suck.

- Hur kände du dig igår?

- Jag var sååå lycklig. Alla i teamet berömde mig och vår CEO gav mig en hint om en extra bonus. Kunderna var höga och det gjorde mig ännu lyckligare...men kan säga att jag svävade på moln igår. 

- På en lyckoskala mellan ett och tio hur lycklig skulle du säga att du var?

- Femton, svarade hon med en djup suck.

- Berätta för mig hur det känns i din kropp just nu.

- Tungt, som ett det ligger tunga stenar överallt och speciellt över bröstet..jag har ont i höften på höger sida...eller jag hela höften och upp i ryggen...sen surrar det i hela kroppen..typ så...och halsen har en klump i sig...det svider i huvudet..typ så...ja och sen en konstig tjock sträng som går mellan halsen och bröstkorgen..

- Har du aldrig känt såhär innan?

- Jo kanske, iallfall delar av det när jag var sjuk i Covid..väldigt likt faktiskt.

- Har du testat dig?

- Japp, det var det första jag gjorde i morse. Tog tre test och alla var negativa. Synd på sätt och vis..men också skönt.

- Kan du återkalla minnet från igår, när alla var så positiva till din insats?

Det blev tyst en stund när hon försökte att ta sig tillbaka till gårdagen.

- Ja det kan jag. Hur så?

- Hur känns det i din kropp när du minns det?

- Jag blir glad, men det känns lika tungt i kroppen...till och med tyngre faktiskt.

- Okey jag förstår. Skulle du kunna gå till tidpunkten innan alla gäster kommer. Var är du då? 

- Jag står på toaletten och hyperventilerar...fan vad jag var stressad, en av talarna hade just hört av sig att han var sjuk och inte kunde komma. Jag kände mig så rädd att allt skulle rasa, han var ju liksom kvällens huvudtalare...

- Kan du koppla detta till hur du mår idag, frågade terapeuten.

- SHIIIT, ja! Jag känner på samma ställen men igår var det rädsla på alla ställen. Så sjukt. Jag har känt mig rädd som fan under alla veckorna jag haft det här projektet...nästan som att jag skulle dö om jag inte lyckades få det i mål.

- Jag hör att du har en insikt. Hur känns det i dig?

- Det pirrar överallt...hon började gråta, jag är helt slut, det här var det fasen inte värt.

- Vad menar du?

- Jag trodde att jag skulle få en bättre position i företaget om jag räckte upp handen för det här projektet. 

- Vad skulle en bättre position betyda för dig?

- Ja alltså kanske att andra såg på mig som mer värdefull...och kanske att jag kunde får lite högre lön.

- Hur känns det i kroppen nu?

- Som att jag fått stryk...tårarna ökade i styrka nu.

- Så vem har slagit dig menar du?

- Jag själv...faaan, vilken jävla idiot jag är. Nu hulkade hon på andra ändan av luren.

- Ta dig tiden att gråta ut, jag sitter här och håller om dig på avstånd, sa terapeuten varmt.

Några få minuter senare började gråten att avta och terapeuten frågade:

- Hur känns det i dig nu?

- Lite lättare faktiskt, svarade hon med en suck.

- Så vad har du förstått nu, frågade terapeuten nyfiket.

- Att jag är en idiot, svarade hon med ett skratt..nej skämt åsido jag behöver verkligen ta reda på varför jag återigen behövde vara den duktig flickan.

- Jag minns att du erbjöd dig att ta på dig det här projektet trots att din chef bad dig leta reda på en extern festarrangör. Visst var det så?

Hon skrattade till innan hon svarade.

- Japp så var det. Fan att du minns allt, sa hon och skrattade högt.

- Varför gjorde du det egentligen?

- För att jag alltid skall vara så satans duktig...för att jag ville få andra att inse hur värdefull jag är...tror jag iallafall..vad tror du?

- Jag tror på det du säger eftersom vi sett att det är din vanligaste loop. Minns du vilken uppgift jag gav dig beträffande den? 

- Jajamensan, svarade hon med ett skratt i rösten, att stanna upp och backa några steg när chansen att få vara duktig uppdagas. Sen tror jag att jag skulle göra något mer...men det minns jag inte längre..

Terapeuten skrattade varmt och sa, du hade ett antal nya strategier som skulle leda dig mot ditt mål. Kommer du ihåg målet då?

- Jag tror att det var något med att vakna på morgonen med lust att ta tag i dagen...hon skrattade högt och lade till, och det lyckades jag ju med..

De skrattade tillsammans en stund.

- Så vad har den här lilla utflykten lärt dig, frågade terapeuten samtidigt som man kunde höra hennes leende.

- Ärligt, att jag behöver dra ned mitt tempo ännu mer och vara ännu mer uppmärksam på triggers...jag fattar nu..the hard way så att säga.

- Om du tar fram antackningsboken du fick av mig så tror jag att du hittar svaret på den första lektionen där. Jag väntar...för visst har du den med?

- Japp den är med...vänta lite, jag skall bläddra fram den. Jäklar vad jag har skrivit mycket här...varför slutade jag med det...oops...här står det ju om eventet..jag skriver att jag inte skall erbjuda mig och varför...vad hände egentligen...eh...ja här är den.. Nyckel ett...min loop är triggers..vänta...strategier...oj jag har ju flera stycken...använde jag dem..nej absolut inte..vilken idiot jag...

- STOPP! Terapeuten lät brysk, sluta göra ned dig själv, du har gjort ditt allra bästa och nu har du fått en riktigt bra lektion i hur det blir när du väljer dina gamla strategier. Okey!! Så vad har du skrivit ned för nya strategier som skulle ha kunna funka på den här situationen.

- Tack för att du stoppade mig, hon lät svag på rösten och fortsatte, jag ser den som hade funkat bäst nu...att bara göra det som jag blev ombedd att göra. Den hade absolut funkat.

- Ser du varför du inte valde den?

- Ja tyvärr...jag ville imponera på ledningen och så var jag avis på Lena, den nya assistenten. Hon är så jädrans cool...snygg, snygga kläder, alla herrar på företaget blir till sig när hon är i rummet..som när jag var yngre..alla killar gillade mina syrror och kompisar eftersom dom var så snygga.

- Så du ser vad som triggade och vad som ligger som orsak till det, hör jag. Grattis. Bra jobbat. Kan du föreställa dig hur situationen hade varit om du hade valt att backa och sedan ta emot arbetsuppgiften?

- Ja jag kan ju det. Men jag kan också känna hur svårt det hade varit...hon var ju också med i rummet och typ påminde mig om hur värdlös jag var. Du fattar va?

- Ja jag fattar precis vad du menar. Kan du se att hon kan vara din bästa "kompis" i det här arbetet?

- Nje, inte riktigt faktiskt, kan du säga mer?

- Absolut. Hon är liksom där för dig att påminna om hur det var när du var liten och hur starkt du tror på att du är sämre än hon..till exempel..hur du då försökte att imponera på dina föräldrar, killarna i klassen och så vidare..och då började säga ja till allt som egentligen var för svårt för dig..alltså inte svårt på det sättet att du inte skulle kunna det utan svårt för att det inte egentligen var där som din starkaste styrka låg. Du är en kreativ trollkvinna..du kan förvandla vad som helst till magi, men du behöver hålla dig till de områden som får dig att känna passion för själva uppgiften, inte utkomsten. Är du med då?

- Ja jag fattar...IGEN...herregud varför är det så svårt?

- Det är svårt för att du är van att göra på det andra sättet. Men det kommer att bli lättare och lättare för varje gång du väljer att bygga på din passion.

- Jag har ju lyckats med det några gånger faktiskt, kommer jag på nu. Man kunde höra att hon log.

- Du en annan sak som jag vill stämma av nu, hur känner du dig nu, i kroppen...använd skalan från ett till tio, hur utmattad är du.

- Shit vad coolt..fem tror jag...hur kan det vara så?

- Du vet, svarade terapeuten och skrattade till. Du vet. 

- Jag har insett och gjort om...det brukar ge mig energi..just det ja. Tack! Jag blir så himla glad. Tänk att det funkar...det är magi ju.

- Ja jag skulle säga att när vi pysslar med det som vi är passionerade kring så skapar vi magi. Jag gör det i terapeutrummet och du gör det på den arena som du börjat bygga upp grunderna till..så hur går det med hemsidan? 

- Hahaha, du är så brutal..jag har inte byggt på den överhuvudtaget sedan jag tog på mig det där skituppdraget...snacka om att det är tappa fokus..

- Ärs, var inte så hård mot dig själv, "upp på hästen igen", jag vill se den klar inom 14 dagar. Kan det vara ett bra delmål för dig?

- Åh tack, ja..Gud så kul det skall bli. Kan du säga något mer om min arena...jag blir så pepp när du gör det...

- Absolut, du är en kreatör..du älskar att använda dina händer och skapa efter säsong, du låter dig inspiras av naturen och tiden står still när du är i din värld. Du längtar alltid efter att få spendera ännu mer tid där. Du har bestämt dig för att låta den längtan vara din kompass. Alltså inför vissa valsituationer så skall du fråga dig, leder det här mig till mer tid i min värld, om ja så väljer jag det, om nej så tackar jag nej. Hur känns det?

- Herrgud vad pepp jag blir. Jag vill bara gå in i den världen nu. Tack!

- Så hur känner du dig nu? Ett till tio på någon skalorna tung och lycka.

- Jag är ännu lite tung...tre tror jag...lycka...åtta...wow..coolt ju. Tack.

- Tack själv. Så nu blir min fråga till dig, vad behöver du fokusera på nu och 14 dagar framöver?

- Min hemsida...och att fortsätta att bygga min lilla ateljéhörna i köket...och såklart att skapa...och gå på museer..

- Hur får du utrymme för det?

- Alltså genom att hedra mina Dagramar...jag har ju redan lagt upp dem..

- Okey, så vilket stöd kan jag ge dig till vi hörs igen?

- Bara finnas där som vanligt..så att jag kan höra av mig om det skiter sig...

- Okey men kan vi vara överens om en sak, hör av dig till mig innan du gör ett val som triggar din gamla strategi, kan det funka? Hade det kunnat funka på det här eventet?

- Hm..bra fråga..ja egentligen för jag kände mig lite funky och hade kunnat skicka ett mejl till dig då...då hade jag iallafall blivit uppmärksam på att jag var på väg in i det gamla..egentligen tror jag att det hade räckt när jag tänker efter på det nu...vad tror du?

- Jag vet inte, men vi kör på det nu så märker vi. Och så går du tillbaka och gör om de fyra första nycklarna. 

- Gärna! Tack!

- Tack för idag, vi hörs om två veckor igen eller via mejl om du behöver stöd i mellantiden. Okey?

- Helt okey. Ha en fin dag!

- Detsamma!

---------O---------O--------

PST! Nyfiken på Sex nycklar som klienten jobbat med, följ den här länken.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända